Nordic walking môžete vyskúšať už v pondelok v Kamennom mlyne

    Navigácia
  • Domov
  • NewsNordic walking môžete vyskúšať už v pondelok v Kamennom mlyne

Nordic walking môžete vyskúšať už v pondelok v Kamennom mlyne

Kancelária Zdravé mesto v spolupráci so športovým klubom SSC Spartak Trnava pripravila lekcie nordic walkingu, ktoré sa budú konať každý pondelok od 8. júna o 19. 30 h v Kamennom mlyne.
 
Stretnutie záujemcov sa uskutoční na parkovisku pred cintorínom na Kamennej ceste a spoločný „walking“ budú viesť kvalifikovaní inštruktori Slovenskej asociácie Nordic Walking (SNWA). Pre záujemcov, ktorí ešte nemajú k dispozícii vlastné paličky na nordic walking, je k dispozícii desať párov na zapožičanie. V pondelok 15. júna sa tréningu zúčastní prezidentka asociácie, Lucia Okoličányová

Účasť  je bezplatná a nevyžaduje si ani registráciu. Stačí prísť v športovom oblečení a s dobrou náladou. Bližšie informácie o podujatí nájdete aj na Facebooku. 

Nordic Walking („chodenie s paličkami“) je ozdravno-športová aktivita, pri ktorej môžete zapojiť do práce až 90 % svalov svojho tela.  Pri správnej technike posilníte vnútorné svaly okolo chrbtice, rozprúdite krvný obeh a činnosť pľúc. Je to bezpečná, jednoduchá a efektívna cesta k zlepšeniu kondície bez ohľadu na vek či telesnú zdatnosť. Výdaj energie je pri „severskej chôdzi“ oveľa vyšší ako pri bežnej chôdzi. Ako každá pohybová aktivita aj nordic walking pozitívne ovplyvňuje psychiku a odbúrava stres.